Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Foto opgedoken van botsing bij achtbaan Bobbejaanland

23-08-2017, 12.20 uur

Er is een foto verschenen van het ongeluk bij de achtbaan Typhoon in Bobbejaanland. Een afbeelding op social media toont hoe een karretje van de rollercoaster bovenop een ander bakje is geknald. Dat gebeurde vorige week dinsdag, pal voor de 25 meter hoge takellift van de attractie.

Op de foto zijn vier beugels van het achterste voertuig geopend. "Eén van de karretjes is niet afgeremd in het station, waardoor deze met een lage snelheid is gebotst op het karretje dat klaarstond om omhoog getakeld te worden", vertelde commercieel directrice Peggy Verelst gisteren aan Looopings.

Vijf inzittenden raakten lichtgewond. Twee van hen moesten met nekklachten naar het ziekenhuis worden gebracht. Zij keerden later weer terug naar het pretpark.

Sinds het incident is de dertien jaar oude achtbaan gesloten voor onderzoek. Op de website van Bobbejaanland wordt daar overigens nog niets over vermeld.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be