Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Bobbejaanland sluit achtbaan Typhoon na botsing

22-08-2017, 17.53 uurBeeld: Bob Van Dyck

Bij een botsing met de achtbaan Typhoon in Bobbejaanland zijn afgelopen week vijf bezoekers lichtgewond geraakt. Twee van hen moesten met nekklachten naar het ziekenhuis worden gebracht. Sindsdien staat de rollercoaster stil voor onderzoek, bevestigt commercieel directrice Peggy Verelst aan Looopings.

"Eén van de karretjes is vorige week dinsdag niet afgeremd in het station, waardoor deze met een lage snelheid is gebotst op het karretje dat klaarstond om omhoog getakeld te worden", legt Verelst uit. De twee passagiers die voor controle naar het ziekenhuis gingen, keerden later op de dag weer terug naar het pretpark.

De Typhoon werd gebouwd door de Duitse fabrikant Gerstlauer. Die firma is berucht vanwege incidenten met botsende karretjes. Zo knalden in juli nog twee treinen van een Gerstlauer-achtbaan in het Spaanse Parque de Atracciones de Madrid op elkaar. Tientallen bezoekers raakten gewond.

In de zomer van 2015 vond er een botsing plaats tussen twee karretjes van de Gerstlauer-achtbaan The Smiler in het Britse Alton Towers, waardoor vijf personen zware verwondingen opliepen. Bij twee slachtoffers moest later een been geamputeerd worden.

Voorlopig blijft de Typhoon in Bobbejaanland dicht. Medewerkers van het attractiepark, keuringsinstantie TÜV en Gerstlauer doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

De ruim 25 meter hoge Typhoon - een achtbaan van het type 'euro-fighter' - opende in 2004. Passagiers gaan vier keer over de kop. De topsnelheid bedraagt 80 kilometer per uur. Bobbejaanland investeerde 5 miljoen euro in de attractie.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be