Star Wars Identities: The Exhibition

Unieke Star Wars-attractie in Utrecht

22-08-2017, 11:13 uur | ReactiesFoto: Lucasfilm

Voor Nederlandse fans van Star Wars breken gouden tijden aan. In Utrecht wordt volgende maand een speciale Star Wars-attractie geopend. Van 30 september 2017 tot en met 11 maart 2018 is de unieke expositie Star Wars Identities: The Exhibition te bezoeken op het Utrechtse Berlijnplein, naast bioscoop CineMec.

De tentoonstelling bestaat uit zo'n tweehonderd Star Wars-rekwisieten, -kostuums en -tekeningen. "Bezoekers herontdekken de onvergetelijke personages uit Star Wars op een totaal nieuwe manier en verkennen tegelijk hun eigen identiteit", meldt de organisatie.


ZIE OOK: Harry Potter-attractie in Utrecht geopend

De collectie is vooral gebaseerd op de eerste zes Star Wars-episodes. Daarnaast komen items aan bod uit The Clone Wars en Episode VII: The Force Awakens. Favorieten als Darth Vader, R2-D2, Chewbacca, Boba Fett, Yoda en de Millennium Falcon ontbreken niet.

Entreekaarten kosten 21,50 euro voor volwassenen en 17,50 euro voor kinderen van 4 tot 15 jaar, inclusief 1,50 euro servicekosten. Er wordt gewerkt met tijdsloten tussen 09.30 en 18.00 of 19.00 uur.

Een bezoek - met een audiotour en een RFID-polsband - duurt gemiddeld anderhalf uur. Op dit moment staat de expositie nog in Londen. In Utrecht is tot en met 2 september Harry Potter: The Exhibition te vinden.

ZIE OOK: Wereldberoemde Harry Potter-attractie komt naar Utrecht

Reacties