Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Thorpe Park Resort

Man krijgt levenslang pretparkverbod vanwege achtbaanstunt

21-08-2017, 17:00 uur | Reacties

De youtuber die onlangs zonder toestemming achtbanen beklom in twee Engelse pretparken, heeft een levenslang pretparkverbod gekregen. Dat vertelt Ally Law (20) in een filmpje op zijn YouTube-kanaal.

In juli brak de brutale videomaker na sluitingstijd in bij attractieparken Blackpool Pleasure Beach en Thorpe Park. Daar beklom hij de 65 meter hoge rollercoaster Big One en de 62,5 meter hoge Stealth, zonder gebruik te maken van een veiligheidsharnas. De parken reageerden woest op de levensgevaarlijke stunts.

ZIE OOK: Levensgevaarlijke stunt: waaghalzen beklimmen 65 meter hoge achtbaan

"Vandaag kreeg ik een brief van Merlin Entertainments, de eigenaar van Thorpe Park", aldus Law. Daarin staat dat hij nooit van zijn leven meer naar een Merlin-attractie mag.

De maatregel geldt voor Britse trekpleisters als Thorpe Park, Alton Towers, Chessington World of Adventure en reuzenrad London Eye, maar ook voor Gardaland (Italië), Heide Park (Duitsland) en alle internationale vestigingen van Legoland, Sea Life, Madam Tussauds en The Dungeons. Law: "Maar Sea Life vind ik saai, dus fuck Sea Life."

De waaghals begrijpt wel dat Merlin boos is. "Mijn acties waren natuurlijk ook gevaarlijk, maar ik had gedacht dat ze me een verbod voor een paar jaar zouden geven. Ik weet niet 100 procent zeker of dit het waard was. Waarschijnlijk wel."ZIE OOK: Youtuber maakt selfies bovenop achtbaan van tientallen meters hoog

Reacties
Bijdrage