Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Thorpe Park

Man krijgt levenslang pretparkverbod vanwege achtbaanstunt

21-08-2017, 17.00 uur

De youtuber die onlangs zonder toestemming achtbanen beklom in twee Engelse pretparken, heeft een levenslang pretparkverbod gekregen. Dat vertelt Ally Law (20) in een filmpje op zijn YouTube-kanaal.

In juli brak de brutale videomaker na sluitingstijd in bij attractieparken Blackpool Pleasure Beach en Thorpe Park. Daar beklom hij de ruim 71 meter hoge rollercoaster Big One en de 62,5 meter hoge Stealth, zonder gebruik te maken van een veiligheidsharnas. De parken reageerden woest op de levensgevaarlijke stunts.

"Vandaag kreeg ik een brief van Merlin Entertainments, de eigenaar van Thorpe Park", aldus Law. Daarin staat dat hij nooit van zijn leven meer naar een Merlin-attractie mag.

De maatregel geldt voor Britse trekpleisters als Thorpe Park, Alton Towers, Chessington World of Adventure en reuzenrad London Eye, maar ook voor Gardaland (Italië), Heide Park (Duitsland) en alle internationale vestigingen van Legoland, Sea Life, Madam Tussauds en The Dungeons. Law: "Maar Sea Life vind ik saai, dus fuck Sea Life."

De waaghals begrijpt wel dat Merlin boos is. "Mijn acties waren natuurlijk ook gevaarlijk, maar ik had gedacht dat ze me een verbod voor een paar jaar zouden geven. Ik weet niet 100 procent zeker of dit het waard was. Waarschijnlijk wel."



Meer Thorpe Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be