Europa-Park

Europa-Park verhoogt de prijzen: bijna 50 euro voor een entreekaartje

18-08-2017, 15:10 uur | Reacties

De entreeprijs van Europa-Park gaat in 2018 fors omhoog. Een kaartje voor het grootste attractiepark van Duitsland kost dan bijna 50 euro. Daarmee is Europa-Park waarschijnlijk het duurste pretpark van het land.

Volwassenen betalen volgend jaar 49,50 euro om binnen te komen, weet fansite Parkerlebnis. Dat is nu nog 47 euro. In 2016 bedroeg de toegangsprijs van het park nog 44,50 euro. De entreeprijs voor kinderen en senioren stijgt in 2018 met 2 euro naar 42,50 euro per persoon.


ZIE OOK: Duits attractiepark verhoogt entreeprijs naar 47 euro per persoon

Dit jaar opende Europa-Park de nieuwe attractie Voletarium, een vliegsimulator. Volgend jaar krijgt de overdekte achtbaan Eurosat een opknapbeurt. Ondertussen wordt er gebouwd aan een groot waterpark met een nieuw hotel.

Het attractiepark in Rust staat erom bekend geen kortingsacties te hanteren. Wel kunnen abonnementhouders van de Efteling één keer per kalenderjaar gratis naar binnen.

Het kan overigens nóg duurder. Bij de vier grootste pretparken van Groot-Brittannië varieert de entreeprijs tussen de 54 en 66 euro per dag. Disneyland Paris vraagt 79 euro voor één ticket. In de Benelux is de Efteling het duurst. Daar bedraagt de toegangsprijs in juli en augustus 39,50 euro.

ZIE OOK: Europa-Park gaat achtbaan helemaal opnieuw bouwen

Reacties