Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Doorbraak: Efteling krijgt gratis FastPass-systeem

28-08-2017, 07.59 uur

Is wachten in de Efteling binnenkort verleden tijd? Het pretpark introduceert komende maand een eigen variant op het bekende FastPass-systeem van Disney: de Efteling Boarding Pass. Bezoekers moeten een ritje in een attractie dan vooraf reserveren, zodat ze niet meer in de rij hoeven te staan. Dat kan Looopings vandaag als eerste melden.

De gratis service wordt vanaf vrijdag 15 september ongeveer twee maanden lang getest bij de Python. Wie een rondje wil maken in de bekende achtbaan, moet in die periode vooraf een tijdslot uitkiezen via de officiële Efteling-app. Bezoekers zonder smartphone kunnen gebruikmaken van een speciale ticketautomaat.

Gasten laten hun papieren of digitale Boarding Pass scannen bij de ingang van de attractie. Vervolgens mogen ze doorlopen en hoeven ze niet lang meer te wachten - maximaal vijftien minuten. De Boarding Pass-rij vervangt de normale rij.

Er wordt gewerkt met tijdslots van een kwartier. Bezoekers kunnen weer een nieuwe Boarding Pass halen als een gereserveerd tijdslot is verstreken. Op rustige dagen, wanneer de reguliere wachttijd niet boven de vijftien minuten uitkomt, wordt het systeem niet geactiveerd. Dan gebruikt iedereen de normale rij zonder reserveringen.

"Wij noemen het een nieuwe manier van wachten", vertelt een woordvoerster van het pretpark. "In de testfase gaan we de reacties van onze gasten goed in de gaten houden. Daarna besluiten we of we ermee doorgaan. Voor mensen die houden van plannen, is het systeem ideaal. Gasten die liever spontaan naar een attractie lopen, vinden het misschien minder prettig."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be