Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Edinburgh Zoo

Medewerkster dierentuin ontsnapt aan panda-aanval

15-08-2017, 12.56 uur

Hoewel reuzenpanda's er schattig uitzien, kunnen de dieren behoorlijk agressief worden. Een verzorgster van de Schotse dierentuin Edinburgh Zoo kan daar over meepraten. Zij wist op het nippertje te ontsnappen toen ze werd aangevallen door een panda.

Dat is te zien op beelden van een beveiligingscamera. Het incident vond al afgelopen jaar plaats, maar tot nu toe ontkende de directie dat er iets was gebeurd. Uit protest hebben medewerkers de beelden van het voorval doorgestuurd aan de media.

"Als onze collega niet op tijd weg was gekomen, had ze ernstig gewond kunnen raken of zelfs gedood kunnen worden", staat in een e-mail van een groep klokkenluiders. "Bovendien had de panda kunnen ontsnappen." De verzorgster zou sinds de aanval permanent ziek thuis zitten.

In de e-mail wordt ook geklaagd over een personeelstekort in de dierentuin, waardoor de dieren niet genoeg aandacht zouden krijgen. "De sfeer op de werkvloer is vreselijk. Medewerkers hebben geen enkel vertrouwen meer in het management."

Nu geeft de dierentuin toch toe dat er afgelopen jaar inderdaad een bijna-ongeluk plaatsvond in het verblijf van de panda's. "Er zijn destijds geen dieren of verzorgers gewond geraakt", staat in een verklaring. Op de andere beweringen wil het management niet reageren.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be