Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Pizza's in de Efteling bijna 40 procent duurder

16-08-2017, 11.13 uur

De Efteling heeft de prijs van pizza's in enkele jaren tijd met bijna 40 procent verhoogd. Dat ontdekte Looopings. Wie in het Efteling Hotel, vakantiepark Loonsche Land of vakantiepark Bosrijk een pizza Hawaï bestelt, betaalt deze zomer bijvoorbeeld 13,25 euro in plaats van 9,50 euro vier jaar terug.

Dat is een prijsstijging van meer dan 39 procent. Een simpele pizza margherita, met tomatensaus en mozzarella, wordt tegenwoordig voor 11,75 euro in plaats van 8,50 euro verkocht: ruim 38 procent duurder dan voorheen.

Bezoekers betalen bijna 30 procent meer voor een pizza tonijn (14,25 euro in plaats van 11 euro). Een pizza rucola geitenkaas (14,25 euro in plaats van 10,50 euro) werd in een paar jaar tijd meer dan 35 procent duurder. Ook kinderpizza's werden in prijs verhoogd.

De pizza's zelf veranderden niet of nauwelijks. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek bedroeg de jaarlijkse inflatie in Nederland sinds 2013 gemiddeld ongeveer 1 procent.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be