Efteling

Megadrukte in de Efteling door mooi weer

14-08-2017, 17:06 uur | Reacties

Het zomerse weer zorgt in de Efteling voor één van de drukste dagen van het jaar, met ruim 30.000 bezoekers. De wachttijden voor de attracties lopen op tot ruim een uur. Ook bij kraampjes met eten en drinken moeten gasten veel geduld hebben.

's Ochtends stonden er urenlange files richting de parkeerplaats. Veel automobilisten moesten hun wagen parkeren op weilanden in de buurt. Pendelbussen brachten de bezoekers naar de ingang.


ZIE OOK: Efteling blijft tot 23.00 uur open voor Negen Pleinen Festijn

De wachttijd bij de nieuwe attractie Symbolica bedroeg vanmiddag ruim honderd minuten. Bij Baron 1898, De Vliegende Hollander, Joris en de Draak, de Piraña, Droomvlucht en de Bob staan bezoekers ongeveer zestig minuten in de rij voordat ze een ritje kunnen maken. De Python is dicht vanwege een onderhoudsbeurt.

"Er is inderdaad gezellige bedrijvigheid op deze zomerse maandag", vertelt een woordvoerster van het pretpark aan Looopings. Vanwege de drukte blijven de wachtrijen voor de meeste attracties geopend tot 20.00 uur. Normaal gesproken gaan de rijen al ruim voor sluitingstijd dicht, zodat Efteling-medewerkers op tijd naar huis kunnen. "En we hebben een extra show van fonteinenspektakel Aquanura ingelast, om 20.45 uur", zegt de voorlichtster.













ZIE OOK: Efteling heropent Bob na storing van zes dagen

Reacties