Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

'Nieuw logo Eredivisie is gekopieerd van de Efteling'

20-08-2017, 20.18 uur

Het nieuwe logo van de Eredivisie doet veel voetballiefhebbers aan iets totaal anders denken. Volgens talloze tv-kijkers is het beeldmerk van de voetbalcompetitie een schaamteloze kopie van het Efteling-logo. Zij associëren het Eredivisie-embleem dan ook met het Brabantse sprookjespark, blijkt uit een rondgang op social media.

"Mooi logo, maar erg Efteling", meldt Dave van Gorkum op Twitter. "Zit ik nou naar Efteling TV te kijken?", vraagt Peter Bakker zich af. "Logo doet me denken aan de Efteling", zegt Jessy Knijn. "Enige wat ik zie is dat nieuwe beeldmerk van de Efteling", reageert Steven Strijbosch. Joridi laat weten: "Omdat we de Mickey Mouse-competitie zijn, hoef je het logo nog niet te veranderen naar de Efteling hoor."

"Waarom hebben jullie een Efteling-logo?", wil Jim Tholhuijsen van de Eredivisie weten. "Volgens mij gaan ze samenwerken met de Efteling", grapt Sem. "Efteling, kunnen jullie de Eredivisie niet aanklagen voor plagiaat?", vraagt een andere twitteraar. "Dit is gewoon een design van de Efteling", oordeelt Jesse. Theo van de Kamp: "Doet me denken aan een sprookjespark..."

Rutger Schönberger snapt het ontwerp wel. "De Eredivisie is één groot sprookje." Rens Dietz: "Dacht even dat de Efteling een advertentie had gekocht, maar het is de Eredivisie die een logo heeft gepikt." Monique Jansma: "Waarom het marketingbureau van de Eredivisie ervoor heeft gekozen een slechte variant van het Efteling-logo te maken is mij een raadsel..."

"Er heeft een grafisch medewerker weer heel makkelijk z'n geld verdiend", sneert Jelle Maasbach. Richard van den Heuvel zit met zijn gedachten heel ergens anders: "Ik kan er niets aan doen maar als ik het nieuwe logo van de Eredivisie zie denk ik meer aan de Efteling dan aan voetbal." Ene Liek spreekt over "een rip-off". Samuel Umtiti: "Ik kan wat gemist hebben, maar sinds wanneer heeft de Eredivisie een wannabe Efteling-logo?"

De Efteling en de Eredivisie zijn geen onbekenden van elkaar. Het pretpark was in 1982 de eerste shirtsponsor van de competitie, namelijk van Sparta Rotterdam. In het najaar van 2012 werd de Efteling officieel 'sponsor van de winterstop'.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be