Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Cinecittà World

Rechter verbiedt paardenrace in pretpark

11-08-2017, 18.35 uur

Een Italiaans pretpark moet voorlopig stoppen met het houden van paardenraces. Dat heeft de rechter bepaald. In attractiepark Cinecittà World, gelegen in de buurt van Rome, werd eerder dit jaar de attractie Ben-Hur geopend.

Bezoekers kregen de kans om zelf met paarden te racen in een arena gebaseerd op de gelijknamige actiefilm uit 2016. Maar volgens de afdeling dierenwelzijn van de gemeente Rome was er sprake van dierenmishandeling.

Zo stonden de paarden voor aanvang van de race zonder water in de bakkende zon. Ook kampten de dieren naar verluidt met ondergewicht en gebitsproblemen.

Afgelopen voorjaar besloot de gemeente de attractie te verbieden. Daarop stapte de directie van Cinecittà World naar de rechter. Die heeft nu bepaald dat het verbod de komende tijd van kracht blijft. De attractie wordt nog wel vermeld op de website van het park.Meer Cinecittà World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be