Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Eindhovense kermis verdedigt advertentie met mega-achtbaan

11-08-2017, 15.16 uur

Een reclame voor Park Hilaria, de kermis in Eindhoven, roept heel wat vragen op. Op promotiemateriaal van het tiendaagse evenement staat een gigantische rollercoaster. Maar kermisbezoekers die een ritje willen maken, komen bedrogen uit.

Dergelijke spectaculaire achtbanen zijn op het kermisterrein namelijk niet te vinden. De afgebeelde attractie is de 15 miljoen dollar kostende floorless coaster Medusa in het Amerikaanse pretpark Six Flags Discovery Kingdom, gelegen in Californië.

Met een hoogte van ruim 46 meter en een topsnelheid van meer dan 100 kilometer per uur is de baan een paar maten groter dan de attracties die deze maand in Eindhoven staan.

Toch is van misleiding geen sprake, zegt projectmanager Mariola Scheepstra van Park Hilaria in gesprek met Looopings. "Het gaat om een bepaald gevoel dat we willen overbrengen. Park Hilaria is veel meer dan een kermis, het is een tijdelijk pretpark. In die zin past een foto van een pretpark dus heel goed bij de beleving."

De organisatie koos er bewust voor om juist geen kermisattractie af te beelden, aldus Scheepstra. "Dat zorgt voor verwarring als die specifieke attractie niet aanwezig is. En we willen de nieuwe campagne meerdere jaren kunnen gebruiken."

Park Hilaria duurt tot en met zondag 13 augustus. Er staan twee achtbanen: de Spinning Coaster XXL en de kinderachtbaan Grand Canyon.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be