Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Foto's: bouw nieuwe flying coaster Phantasialand neemt vlucht

09-08-2017, 15.27 uur

De bouw van de nieuwe flying coaster F.L.Y. in Phantasialand gaat plotseling razendsnel. Slechts enkele weken nadat de achtbaan officieel werd aangekondigd, staan al veel baandelen op hun plek. Inmiddels is ook de eerste inversie van de baan gemonteerd.

De rail is bordeauxrood, de ondersteuningen zijn zwart. Dat blijkt uit een fotoreportage van een bezoeker. Afgelopen week werd het eerste baandeel gespot. Bij de bouwplaats staan op dit moment twee enorme hijskranen.

F.L.Y. hoort bij het nieuwe themagebied Rookburgh, in de buurt van het overdekte gedeelte Wuze Town. De achtbaan komt uit de fabriek van de Nederlandse leverancier Vekoma. Het wordt de langste flying coaster ter wereld en de eerste met een lancering.

Phantasialand wil eigenlijk liever niet dat er bouwfoto's van het project op internet verschijnen.Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be