Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bijzondere nieuwe decoraties wijzen Efteling-bezoekers de weg

15-08-2017, 00.44 uur

De Pardoes Promenade in de Efteling is voorzien van bijzondere nieuwe decoraties. Op een groot plein, gelegen in het midden van de laan, zijn de afgelopen dagen vijf chique plaquettes verschenen. Die wijzen bezoekers richting de vijf rijken van het attractiepark.

Dat zijn achtereenvolgens Reizenrijk (noord), Ruigrijk (oost), Anderrijk (zuid), Marerijk (west) en - in het midden - het nieuwe themadeel Fantasierijk. Elk rijk wordt uitgebeeld met twee specifieke elementen uit één of meerdere attracties.

Bij Reizenrijk zijn dat een vogelkop en een veer van Vogel Rok. Ruigrijk wordt vertegenwoordigd door een drakenkop van Joris en de Draak en een stuurwiel van De Vliegende Hollander. Bij Anderrijk horen een vleermuis uit het Spookslot en een afgodsbeeld van de Piraña. Voor Marerijk koos men voor een heks en een paddenstoel. Op de plaquette van Fantasierijk prijken de Twinkeltoorts van Pardoes en een twinkel uit Symbolica.

De term Fantasierijk werd geïntroduceerd bij de opening van de attractie Symbolica op 1 juli 2017. Bij het nieuwe rijk horen ook fonteinenshow Aquanura en pannenkoekenrestaurant Polles Keuken.











Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be