Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Prater

Man overleden na tragisch ongeluk met achtbaan

09-08-2017, 14.27 uur

Een 26-jarige man is overleden na een dramatisch ongeluk met een achtbaan in Oostenrijk. Het slachtoffer - een medewerker van het Weense pretpark Prater - raakte ernstig gewond toen hij werd geraakt door een karretje van de flying coaster Volare. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde maandagmiddag. Volgens ooggetuigen wilde de werknemer een telefoon pakken die een bezoeker had laten vallen. Ambulancepersoneel was snel ter plaatse om hem te reanimeren. Toch bezweek de man 's avonds aan zijn verwondingen.

Regionale media melden dat het slachtoffer een Irakees is die nog maar een paar maanden in het park werkte.

Volare is een 21 meter hoge flying coaster van de Italiaanse fabrikant Zamperla. De ruim vierhonderd meter lange baan, geopend in 2004, telt twee inversies. De topsnelheid bedraagt 50 kilometer per uur.

In 2010 vond er ook een ongeluk plaats bij de achtbaan. Toen viel een personeelslid uit Macedonië acht meter naar beneden. Hij raakte zwaargewond.

Meer Prater
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be