Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand vraagt fansites om bouwfoto's nieuwe achtbaan te verwijderen

08-08-2017, 21.39 uur

Phantasialand heeft verschillende fansites de opdracht gegeven om bouwfoto's van een nieuwe achtbaan te verwijderen. In het Duitse pretpark wordt momenteel de langste flying coaster ter wereld gebouwd.

Hoewel bezoekers de werkzaamheden gewoon op de voet kunnen volgen, wil Phantasialand blijkbaar niet hebben dat er foto's van op internet verschijnen.

Marketingmanager Alain Garnier heeft contact gezocht met onder andere het Nederlandse forum Themepark.nl en de Belgische fansite Themeparkfreaks. "Het is niet toegestaan om foto's te maken vanaf de openbare weg richting privéterrein", beweert Garnier in een mail aan de sites. Ook de Franse Facebook-pagina Parks & Coasters Worldwide heeft hij in het vizier.

Het is niet voor het eerst dat Phantasialand moeilijk doet over onschuldige bouwfoto's. Vorig jaar eiste Garnier dat Looopings vergelijkbare afbeeldingen weg zou halen. Looopings weigerde. Sindsdien staat de marketingmanager de redactie niet meer te woord.

De meeste fansites hebben inmiddels aan het verzoek van Phantasialand voldaan.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be