Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Eén dode bij ongeluk met kermisattractie Sling Shot

08-08-2017, 18.41 uur

Bij een ongeluk met de kermisattractie Sling Shot is een 27-jarige vrouw om het leven gekomen. Dat gebeurde op een kermis in de Italiaanse stad San Benedetto del Tronto. Francesca Galazzo nam plaats in een bal die met behulp van twee kabels tientallen meters de lucht in wordt geschoten.

Tijdens de lancering raakte haar veiligheidsbeugel los, waardoor ze vanaf twintig meter hoogte naar beneden viel. Dat melden Italiaanse media. Het rampzalige ongeval vond eerder deze zomer plaats. Sindsdien staat de attractie op last van de autoriteiten stil.

Volgens de eigenaar was de Sling Shot in juni nog gecontroleerd door een veiligheidsinstantie. Vergelijkbare attracties reizen op kermissen in Nederland en België onder namen als Katapult en Bungee. De vrouw laat een kind van 2 jaar na.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be