Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Efteling

Afschuw over gekleurde duiven in de Efteling: 'Belachelijk en respectloos'

07-08-2017, 13:35 uur | Reacties

Er is commotie ontstaan over gekleurde duiven in de Efteling. Het pretpark gebruikt al tientallen jaren milieu- en diervriendelijke verf om duiven in het Sprookjesbos felle kleuren te geven. Op Facebook wordt geklaagd dat het verven van dieren niet meer van deze tijd is.

"Een dier verven is nooit diervriendelijk en het is geen 1952 meer", schrijft ene Lucy. "Ik snap dat het er leuk en mooi uitziet, maar dit is echt niet oké voor deze arme lieve en slimme dieren." De dierenvriend krijgt veel bijval van andere Facebook-gebruikers.


ZIE OOK: Mysterie rond bijzondere witte pauwen in de Efteling

"Dit is puur alleen voor een attractie en alleen daarom al zo ontzettend fout!", reageert Letty Kooij. "Blijf van dieren af!" Rogier Guns is het daarmee eens. "Sorry Efteling, dit past echt niet bij jullie sprookjesachtige en vriendelijke imago, sollen met dieren", zegt hij. "Stop hier alsjeblieft mee."

"Wanneer gaan mensen eens leren dieren niet te misbruiken voor hun eigen plezier?", vraagt Helen Verbeek zich af. "Bij mij en mijn familieleden wekt het alleen maar afschuw op." Berber Benjaminsen noemt het "gewoon zielig en niet nodig. "Vind dit echt niet kunnen. Afschaffen!"

Daniella Smit: "Mijn dochter van 7 jaar vond het zelfs zielig." Karin Nagi: "Dat respectloze gesodemieter met dieren moet eens afgelopen zijn. Belachelijk!"

De duiven, te vinden op het Herautenplein in het Sprookjesbos, horen bij het sprookje Het Bruidskleed van Genoveva. Lucy heeft nog een suggestie voor de Efteling: "Als jullie het specifieke sprookje toch willen uitbeelden met gekleurde duiven, zet dan kunstduiven neer. Het is 2017."

ZIE OOK: Man aangevallen door duif in snelste achtbaan van Europa

Reacties