Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Afschuw over gekleurde duiven in de Efteling: 'Belachelijk en respectloos'

07-08-2017, 13.35 uur

Er is commotie ontstaan over gekleurde duiven in de Efteling. Het pretpark gebruikt al tientallen jaren milieu- en diervriendelijke verf om duiven in het Sprookjesbos felle kleuren te geven. Op Facebook wordt geklaagd dat het verven van dieren niet meer van deze tijd is.

"Een dier verven is nooit diervriendelijk en het is geen 1952 meer", schrijft ene Lucy. "Ik snap dat het er leuk en mooi uitziet, maar dit is echt niet oké voor deze arme lieve en slimme dieren." De dierenvriend krijgt veel bijval van andere Facebook-gebruikers.

"Dit is puur alleen voor een attractie en alleen daarom al zo ontzettend fout!", reageert Letty Kooij. "Blijf van dieren af!" Rogier Guns is het daarmee eens. "Sorry Efteling, dit past echt niet bij jullie sprookjesachtige en vriendelijke imago, sollen met dieren", zegt hij. "Stop hier alsjeblieft mee."

"Wanneer gaan mensen eens leren dieren niet te misbruiken voor hun eigen plezier?", vraagt Helen Verbeek zich af. "Bij mij en mijn familieleden wekt het alleen maar afschuw op." Berber Benjaminsen noemt het "gewoon zielig en niet nodig. "Vind dit echt niet kunnen. Afschaffen!"

Daniella Smit: "Mijn dochter van 7 jaar vond het zelfs zielig." Karin Nagi: "Dat respectloze gesodemieter met dieren moet eens afgelopen zijn. Belachelijk!"

De duiven, te vinden op het Herautenplein in het Sprookjesbos, horen bij het sprookje Het Bruidskleed van Genoveva. Lucy heeft nog een suggestie voor de Efteling: "Als jullie het specifieke sprookje toch willen uitbeelden met gekleurde duiven, zet dan kunstduiven neer. Het is 2017."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be