Plopsaland De Panne

Plopsaland reageert op klacht van man met één been: 'Hij wilde gratis toegang'

03-08-2017, 16.33 uur | Reacties

Het verhaal over de man met een beenprothese die boos is op Plopsaland, krijgt nog een staartje. De 49-jarige Jean-Pierre Peters klaagt dat hij in Plopsaland De Panne moest bewijzen dat hij gehandicapt was om een voorrangspas voor attracties te krijgen. "Ik voelde me gewoon niet welkom", zei hij.

Maar volgens Plopsaland zit het verhaal anders in elkaar. De bezoeker in kwestie beweerde maandag dat hij gratis entreekaarten had gekregen via een 'leverancier', maar hij kon ze niet laten zien. "Desondanks verwachtte mijnheer dat medewerkers hem en zijn familie gratis toegang zouden verlenen en daarbovenop een parkingticket en lunchvouchers zouden geven", laat het management weten in een verklaring.


ZIE OOK: Man met één been boos op Plopsaland: 'Ik moet bewijzen dat ik gehandicapt ben'

Personeelsleden stelden voor om de leverancier te contacteren, maar de man weigerde zijn naam en gegevens op te geven. Daarna beweerde hij het bewijs bij de ingang in de prullenbak gegooid te hebben. Hij dreigde bovendien naar de pers te stappen als hij geen gratis toegang zou krijgen.

Pas in de discussie die daarop volgde, kwam de handicap van de man ter sprake. "Dit had aanvankelijk niks met de discussie te maken", aldus Plopsa. Bovendien hoeft de man niet te bewijzen dat hij een handicap heeft om in de attracties te kunnen. "Maar wel dat hij niet in staat is om te wachten."

ZIE OOK: Plopsaland versoepelt regels voor gehandicapten in attracties

Reacties