Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Attractiepark Toverland haalt eieren uit de schappen

02-08-2017, 14.19 uur

In het Limburgse attractiepark Toverland worden voorlopig geen eieren meer verkocht. Ook de broodjes gezond moeten het voorlopig zonder ei doen. Aanleiding is een waarschuwing voor giftige kippeneieren van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

"Uit voorzorg hebben we besloten om de eieren uit de schappen te halen", bevestigt een woordvoerster van het pretpark aan Looopings. In sommige eieren is het gehalte van de schadelijke stof fipronil zo hoog dat consumptie een acuut gevaar oplevert voor de volksgezondheid.

Eieren worden verwerkt in tal van producten, waaronder mayonaise, ijs, brood, kroketten, pasta, pannenkoeken, ontbijtgranen en chocolade. In die producten is de gevaarlijke stof volgens de NVWA waarschijnlijk sterk verdund.

In de Efteling hadden verblijfsgasten vanochtend geen eitje bij het ontbijt vanwege een terugroepactie van leverancier Sligro. "Maar inmiddels zijn we weer voorzien van een lading verse eieren", vertelt een Efteling-voorlichtster.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be