Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Halloween Nightmares

Nieuw spookhuis Utrecht houdt vertrouwen in 'oplichter'

01-08-2017, 13.43 uur

Het bedrijf achter het nieuwe Utrechtse spookhuis Halloween Nightmares houdt vertrouwen in creatief leider Dion Varossieau. De 28-jarige spookhuisbedenker wordt ervan beschuldigd dat hij nog duizenden euro's moet betalen aan een ondernemer. Eerder werd hij op staande voet ontslagen bij de Halloween Fright Nights in Walibi omdat hij daar bezoekers lastigviel.

Ondanks de reeks schandalen ziet evenementenbedrijf VCompany, de firma achter Halloween Nightmares, geen reden om Varossieau aan de kant te zetten. Dat vertelt Wilbert Vernooij van VCompany aan Looopings.

"De afgelopen dagen zijn er feiten over Dion Varossieau naar buiten gekomen waarvan wij bij het aangaan van de samenwerking niet op de hoogte waren", aldus Vernooij. Het bedrijf "betreurt de ophef die is ontstaan en de gevolgen die dit heeft voor de tientallen mensen die keihard werken aan het project".

Varossieau is niet verantwoordelijk voor de financiën van Halloween Nightmares, benadrukt Vernooij. "Hij heeft misschien wat fouten gemaakt in het verleden, maar wij gaan ervan uit dat hij daarvan geleerd heeft. We hebben geen reden om te twijfelen aan zijn creatieve inbreng."

In een persbericht van VCompany, verstuurd door een extern PR-bureau, staat dat Varossieau "betrokken is bij het creatieve proces, maar geen leidende rol speelt bij Halloween Nightmares". Dat is feitelijk onjuist: Varossieau is officieel aangesteld als creatief leider.

Looopings kon afgelopen week als eerste melden dat een ondernemer uit Hilversum nog duizenden euro's zegt te krijgen van Varossieau. "We hebben eigenlijk gewoon te maken met een ordinaire oplichter", oordeelt hij.

Varossieau wil zelf niet reageren. Hij beweerde eerder dat zijn griezelattractie "duizend keer beter" wordt dan de spookhuizen in Walibi Holland, waar hij ontslagen is. Later bleek dat teksten op de site van Halloween Nightmares letterlijk waren gekopieerd van de Walibi-site. Eerder was ook al ophef ontstaan omdat veel acteurs in het nieuwe spookhuis niet betaald krijgen.

Meer Halloween Nightmares
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be