Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Hoe duur is een maand wonen in Disneyland Paris?

03-09-2017, 23.22 uur

Voor veel Disney-fans is het de ultieme droom: wonen in Disneyland Paris. Maar hoe duur zou het zijn om een maand lang in een Disney-resort te verblijven, inclusief toegang tot de Disney-parken? Looopings zocht het uit.

Berekenen hoe duur het is om te wonen in Disneyland Paris is lastiger dan het lijkt, omdat er tal van scenario's mogelijk zijn. Er zijn zeven officiële Disney-hotels die allemaal gebruikmaken van variabele prijzen en tijdelijke kortingsacties. Looopings ging in eerste instantie uit van de meest voordelige situatie.

De goedkoopste maand om in Disneyland Paris te wonen is februari. Wie kiest voor de simpelste accommodatie, de Disney's Davy Crockett Ranch, is van 1 tot en met 28 februari 2018 in principe 5708 euro kwijt voor een blokhut. In de blokhut bevinden zich vier éénpersoonsbedden en één tweepersoonsbed.

Het loont echter om een boeking te plaatsen met een Disney-abonnement. Fans met een Infinity-jaarpas van 399 euro profiteren van het hoogste kortingspercentage. Dan kost een verblijf van een maand nog maar 2052 euro. Met het abonnement erbij bedragen de totale kosten 2451 euro.

Toch kan het nog goedkoper. Een maand wonen in een kamer van Disney's Hotel Santa Fe blijkt minder te kosten. Dat kan namelijk al voor 1471,50 euro, mits de boeker een Infinity-jaarpas van 399 euro heeft. Bij elkaar opgeteld kost een maandje Disney dan 1870,50 euro, omgerekend ongeveer 67 euro per dag.

Wie echt niet naar geld hoeft te kijken, kiest wellicht eerder voor het prestigieuze 496 kamers tellende Disneyland Hotel. Het Victoriaanse optrekje bevindt zich op een ideale locatie: bij de ingang van het Disneyland Park, tussen Main Street U.S.A. en Fantasia Gardens. Met abonnementhouderskorting kost een verblijf van een maand daar 8370 euro. In totaal moeten schone slapers dus op zijn minst 8769 euro aftikken.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be