Kermis

Eigenaar van gesloten kermisattractie Chaos vreest voor financiële strop

29-07-2017, 23:35 uur | Reacties

Kermisexploitant Toon van de Weerdt vreest voor een zware financiële strop nu zijn attractie Chaos noodgedwongen stilstaat. De ondernemer besloot donderdag om de kermisattractie uit voorzorg te sluiten naar aanleiding van een dodelijk ongeluk met een vergelijkbare machine in Amerika.

De Chaos staat momenteel op de Tilburgse kermis, die tot en met zondag duurt. "We gaan de attractie maandagochtend afbreken", vertelde Van de Weerdt vanavond in talkshow Kermis TV. "Hij wordt naar de fabrikant gebracht om van top tot teen onderzocht te worden, om te laten zien dat onze attractie wel veilig is."


ZIE OOK: Eén dode en meerdere gewonden bij bizar ongeluk met Nederlandse kermisattractie

Voorlopig kan de Chaos niet draaien. "Dat heeft grote financiële gevolgen", weet Van der Weerdt. "Tilburg is zeker een belangrijke kermis voor ons. Er is een financiële strop aan verbonden. Dat is ondernemersrisico." Op de vraag of hij de financiële problemen nog te boven komt, antwoordt de exploitant: "Dat ligt eraan hoelang het onderzoek gaat duren. Als ik maanden geen inkomsten heb, wordt het moeilijk."

De attractie-eigenaar is door de situatie naar eigen zeggen "gestrest, zenuwachtig en onzeker". Hij heeft wel het volste vertrouwen in de veiligheid van zijn attractie. "Ik behandel dat ding als mijn eigen kindje. Een paar weken geleden heb ik er nog ingezeten met mijn dochter van 12. Ik zou het zo weer doen."

Van der Weerdt is niet bevreesd dat kermisbezoekers zijn attractie in de toekomst gaan mijden. "Ik ben daar niet zo heel bang voor. Je zal altijd mensen hebben die zeggen: ik sla hem misschien toch even over. Moet ik die mensen ongelijk geven?" De exploitant hoopt volgend jaar gewoon weer op de Tilburgse kermis te kunnen staan.

ZIE OOK: Attractie Tilburgse kermis blijft dicht na dodelijk ongeluk in Amerika

Reacties