Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Eigenaar van gesloten kermisattractie Chaos vreest voor financiële strop

29-07-2017, 23.35 uur

Kermisexploitant Toon van de Weerdt vreest voor een zware financiële strop nu zijn attractie Chaos noodgedwongen stilstaat. De ondernemer besloot donderdag om de kermisattractie uit voorzorg te sluiten naar aanleiding van een dodelijk ongeluk met een vergelijkbare machine in Amerika.

De Chaos staat momenteel op de Tilburgse kermis, die tot en met zondag duurt. "We gaan de attractie maandagochtend afbreken", vertelde Van de Weerdt vanavond in talkshow Kermis TV. "Hij wordt naar de fabrikant gebracht om van top tot teen onderzocht te worden, om te laten zien dat onze attractie wel veilig is."

Voorlopig kan de Chaos niet draaien. "Dat heeft grote financiële gevolgen", weet Van der Weerdt. "Tilburg is zeker een belangrijke kermis voor ons. Er is een financiële strop aan verbonden. Dat is ondernemersrisico." Op de vraag of hij de financiële problemen nog te boven komt, antwoordt de exploitant: "Dat ligt eraan hoelang het onderzoek gaat duren. Als ik maanden geen inkomsten heb, wordt het moeilijk."

De attractie-eigenaar is door de situatie naar eigen zeggen "gestrest, zenuwachtig en onzeker". Hij heeft wel het volste vertrouwen in de veiligheid van zijn attractie. "Ik behandel dat ding als mijn eigen kindje. Een paar weken geleden heb ik er nog ingezeten met mijn dochter van 12. Ik zou het zo weer doen."

Van der Weerdt is niet bevreesd dat kermisbezoekers zijn attractie in de toekomst gaan mijden. "Ik ben daar niet zo heel bang voor. Je zal altijd mensen hebben die zeggen: ik sla hem misschien toch even over. Moet ik die mensen ongelijk geven?" De exploitant hoopt volgend jaar gewoon weer op de Tilburgse kermis te kunnen staan.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be