Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-fan na honderd ritjes in Symbolica: 'Je blijft nieuwe dingen zien'

30-07-2017, 17.02 uurBeeld: Nick Jespers

De nieuwe Efteling-attractie Symbolica heeft intussen heel wat fans verzameld. Wesley Vervloet (16) uit Roosendaal spant waarschijnlijk de kroon. Hij heeft sinds de opening al meer dan honderd ritjes gemaakt. En de superfan is de attractie nog steeds niet beu.

"Ik denk dat ik de eerste fan ben die er honderd keer in is geweest", vertelt Vervloet aan Looopings. Symbolica werd op 1 juli officieel geopend voor publiek. Efteling-bezoekers ontdekken onder leiding van mascotte Pardoes de geheime ruimtes van het Paleis der Fantasie.

Een ritje - met verschillende interactieve elementen - duurt ongeveer zeven minuten. Er zijn drie verschillende routes mogelijk. "Dankzij de verschillende tours en de prachtig uitgewerkte details is de herhalingswaarde ontzettend hoog", aldus Vervloet. "Je blijft steeds nieuwe dingen zien, met name in het Verborgen Fantasie Depot."

Als Vervloet moet kiezen tussen de drie routes - de Muziektour, de Heldentour en de Schattentour - kiest hij voor de laatste. Zijn favoriete scène is het Observatorium, de werkkamer van de tovenaar Almar.

En de wachttijd? Die valt volgens de fan wel mee. "Als ik niet met een grote groep ben, ga ik in de single riders-rij staan. Daar ben je vaak zo aan de beurt." Inmiddels staat de teller van Vervloet op 107 ritjes. "Ik ga op naar de tweehonderd!"

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be