Efteling

Efteling-fan na honderd ritjes in Symbolica: 'Je blijft nieuwe dingen zien'

30-07-2017, 17:02 uur | ReactiesFoto: Nick Jespers

De nieuwe Efteling-attractie Symbolica heeft intussen heel wat fans verzameld. Wesley Vervloet (16) uit Roosendaal spant waarschijnlijk de kroon. Hij heeft sinds de opening al meer dan honderd ritjes gemaakt. En de superfan is de attractie nog steeds niet beu.

"Ik denk dat ik de eerste fan ben die er honderd keer in is geweest", vertelt Vervloet aan Looopings. Symbolica werd op 1 juli officieel geopend voor publiek. Efteling-bezoekers ontdekken onder leiding van mascotte Pardoes de geheime ruimtes van het Paleis der Fantasie.


ZIE OOK: Dit zijn de 31 mooiste foto's van de nieuwe Efteling-attractie Symbolica

Een ritje - met verschillende interactieve elementen - duurt ongeveer zeven minuten. Er zijn drie verschillende routes mogelijk. "Dankzij de verschillende tours en de prachtig uitgewerkte details is de herhalingswaarde ontzettend hoog", aldus Vervloet. "Je blijft steeds nieuwe dingen zien, met name in het Verborgen Fantasie Depot."

Als Vervloet moet kiezen tussen de drie routes - de Muziektour, de Heldentour en de Schattentour - kiest hij voor de laatste. Zijn favoriete scène is het Observatorium, de werkkamer van de tovenaar Almar.

En de wachttijd? Die valt volgens de fan wel mee. "Als ik niet met een grote groep ben, ga ik in de single riders-rij staan. Daar ben je vaak zo aan de beurt." Inmiddels staat de teller van Vervloet op 107 ritjes. "Ik ga op naar de tweehonderd!"

ZIE OOK: Superfan Efteling gaat honderd keer in achtbaan Baron 1898

Reacties