Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Legendarisch creatief directeur Disney overleden

28-07-2017, 08.05 uur

Disney-legende Marty Sklar is donderdag op 83-jarige leeftijd overleden. Als creatief directeur van de pretparkafdeling van Walt Disney was hij eindverantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw van Disneyland Paris.

Sklar leidde het ontwerpproces en de constructie van het Disneyland Park (1992) en het Walt Disney Studios Park (2002) in Parijs. Verder was hij intensief betrokken bij de ontwikkeling van Tokyo Disneyland en Tokyo DisneySea in Japan, Disney's Hollywood Studios, Disney's Animal Kingdom en Disney California Adventure Park in de Verenigde Staten en Hong Kong Disneyland in China.

Sklar begon zijn carrière in de jaren vijftig als de rechterhand van Walt Disney. Daarna was hij tientallen jaren creatief directeur, tot hij in 2006 werd benoemd tot internationaal ambassadeur van Walt Disney Imagineering.

Officieel verliet hij het bedrijf in 2009, maar hij bleef altijd betrokken bij belangrijke ontwikkelingen in de Disney-parken. Onlangs gaf hij nog zijn mening over aanpassingen in de attracties Pirates of the Caribbean in Disneyland Paris.

Disney-baas Bob Iger heeft met verslagenheid kennisgenomen van het overlijden van Sklar. "Alles aan Marty was legendarisch - zijn prestaties, zijn stemming, zijn carrière. Met zijn originaliteit en vrolijke optimisme belichaamde hij het beste dat Disney te bieden heeft. We gaan zijn enthousiasme en zijn bescheidenheid vreselijk missen."

Naar verluidt is Sklar de enige persoon die de officiële opening van alle Disney-parken ter wereld heeft bijgewoond. In 2013 verscheen zijn autobiografie 'Dream It! Do It!: My Half-Century Creating Disney's Magic Kingdoms'.

Bezoekers van Disneyland Paris kunnen de naam 'Martin Sklar' zien staan op één van de ramen boven souvenirwinkel Harrington's Fine China Porcelains in themagebied Main Street U.S.A.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be