Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Holiday Park Germany

Vrijspraak na dodelijk ongeluk in pretpark

29-07-2017, 19.42 uur

Twee medewerkers van het Duitse pretpark Holiday Park zijn vrijgesproken na een dodelijk ongeluk met een attractie. In augustus 2014 kwam een 11-jarig meisje om het leven bij de break dance-ride Spinning Barrels. De rechter besliste vorig jaar al dat twee personeelsleden geen straf zouden krijgen, maar de ouders van het slachtoffer gingen toen in hoger beroep.

Het meisje overleed nadat ze geraakt werd door één van de draaiende platforms. Een medewerker was vergeten om een hekje dicht te doen. Bovendien werd voor aanvang van de rit niet omgeroepen dat de molen zou gaan starten.

De rechter betwijfelt echter of het incident niet had plaatsgevonden als er wel gebruik was gemaakt van de omroepinstallatie. Daarom krijgen een toenmalige begeleider en chef geen straf. De ouders zijn het daar niet mee eens. Ze willen dat de hele rechtszaak wordt herzien.

Eerder werd de operator van de attractie veroordeeld tot het betalen van een geldboete. Holiday Park is onderdeel van de Belgische Plopsa-groep.

Meer Holiday Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be