Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Halloween Nightmares

'Bedenker van grootste spookhuis Benelux is oplichter en wanbetaler'

28-07-2017, 21.42 uur

Dion Varossieau, de bedenker van het grootste spookhuis van de Benelux, is een onbetrouwbare wanbetaler. Dat beweert een ondernemer die nog duizenden euro's zegt te krijgen van Varossieau. "We hebben eigenlijk gewoon te maken met een ordinaire oplichter", laat hij aan Looopings weten.

Varossieau is bezig met de bouw van megaspookhuis Halloween Nightmares in het Utrechtse winkelcentrum The Wall. De griezelattractie moet eind september opengaan. Enkele jaren ontwikkelde de initiatiefnemer spookhuizen voor winkelcentrum Hilvertshof in Hilversum.

"Deze jongen heeft toen wekenlang bij ons gegeten, maar de torenhoge rekening is nooit betaald", vertelt Dennis Liu van toenmalig restaurant 't Hof. "Hij is heel goed in dingen bedenken, maar op het gebied van financiën is hij niet te vertrouwen."

De ondernemer stuurde de afgelopen jaren al meerdere keren deurwaarders op Varossieau af. Ook werd de zaak behandeld door de kantonrechter. "Maar hij is nooit thuis en hij neemt de telefoon niet op. Ik heb gesproken met meer mensen die met hem hebben samengewerkt en volgens mij ben ik niet het enige slachtoffer."

Volgens Liu gaat het om een rekening van zo'n 2500 euro. "Daar kun je inmiddels 1500 euro bij optellen, gezien alle tijd en moeite die ik er de afgelopen jaren in heb moeten steken. En dan heb ik het nog niet eens over rente."

De ondernemer laat het er niet bij zitten. "Nu ik weet dat hij binnenkort weer een spookhuis opent, ben ik de eerste die daar voor zijn neus staat om mijn geld te komen halen", zegt Liu stellig. "Hij vraagt toch geld voor entreekaartjes? Mooi, dan kan hij mij eindelijk gaan betalen."

Looopings heeft Varossieau meermaals de kans gegeven om op het verhaal te reageren. Hij wil echter niet op de zaak ingaan. "Ik weet nergens iets van en ik ga nu ophangen", zegt hij als we hem bellen.

Janita Noorlander, die verantwoordelijk is voor de financiën van het nieuwe spookhuis, wil niet reageren zolang ze op vakantie is in Indonesië. Ook René van Os, PR-verantwoordelijke voor Halloween Nightmares, is telefonisch niet bereikbaar.

Meer Halloween Nightmares
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be