Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Attractie Tilburgse kermis blijft dicht na dodelijk ongeluk in Amerika

27-07-2017, 13.20 uur

De attractie Chaos op de Tilburgse kermis blijft tot nader order gesloten vanwege een dodelijk ongeluk in Amerika. Op een kermis in de Amerikaanse staat Ohio kwam woensdagavond een 18-jarige man om het leven bij een crash met een soortgelijke attractie.

Het gaat om een afterburner van de Nederlandse fabrikant KMG Rides. De ride bestaat uit een heen en weer slingerende draaiende arm met 24 zitjes. In Tilburg is de attractie uit voorzorg stilgelegd. Eigenaar Toon van de Weerdt wacht naar eigen zeggen op informatie van de leverancier.

Ook de afterburner met de naam Projekt 1, eigendom van exploitant Corry Sipkema, is stilgelegd. Die staat momenteel op de kermis in het Noord-Hollandse Medemblik. "Het is schrikken", laat Sipkema weten aan regionale media. "Maar ik ben absoluut niet bang dat mijn attractie verborgen gebreken heeft."

De kermis in Tilburg duurt tot en met zondag. Eerder werd een kinderattractie gesloten na een ongeluk waarbij een peuter ernstig gewond raakte. Die attractie is inmiddels weer open.Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be