Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling houdt rampenoefening op drukke zomeravonden

27-07-2017, 17.54 uur

Wat gebeurt er als de hele Efteling vanwege een calamiteit ontruimd moet worden? In het geval van een incident stelt men speciale noodroutes in, zodat vertrekkende auto's vanaf de parkeerplaats zo goed mogelijk verdeeld worden en er geen files ontstaan. Komende maand vinden er verschillende oefeningen plaats.

Op drie drukke zomeravonden gaat de Efteling het ontruimingsplan van het parkeerterrein testen. Het gaat om de parkeerplaatsen tussen de Kinkenpolder en de Dodenauweg en bij de brandweer.

"Echt de Efteling ontruimen willen we de gasten niet aandoen", meldt het park. "Door het testen komen mogelijk knelpunten in beeld. We passen het plan daarop aan."

Op zaterdag 12 augustus wordt een zuidelijke route getest. Een week later, op zaterdag 19 augustus, volgt de noordelijke route. Op zaterdag 26 augustus test de Efteling beide routes tegelijkertijd.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be