Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Eén dode en meerdere gewonden bij bizar ongeluk met Nederlandse kermisattractie

27-07-2017, 08.24 uur

Bij een bizar ongeluk met een Nederlandse kermisattractie in de Amerikaanse staat Ohio is een 18-jarige man om het leven gekomen. Zeven mensen raakten gewond. Meerdere zitjes van de attractie Fire Ball braken tijdens een ritje af. Een omstander heeft gefilmd hoe passagiers in volle vaart uit de molen werden geslingerd.

Fire Ball is een zogeheten 'afterburner' van de Nederlandse fabrikant KMG Rides, gevestigd in het Gelderse Neede. Een afterburner bestaat uit een arm met 24 zitjes die draait en heen en weer slingert tot twintig meter hoogte.

Vergelijkbare rides zijn ook te vinden op kermissen in Nederland en België. Daar hebben de attracties namen als Chaos, Projekt 1 en G-Force.

"Natuurlijk zijn we er ontzettend van geschrokken", vertelt KMG-directeur Albert Kroon in gesprek met Looopings. "We willen in de eerste plaats ons medeleven betuigen aan alle betrokkenen." KMG bestaat sinds 1989. "Tot nu toe hebben we nog nooit zo'n ernstig ongeluk meegemaakt."

Of het ongeval gevolgen heeft voor vergelijkbare attracties in Europa, kan Kroon nog niet zeggen. "We krijgen langzaam maar zeker steeds meer informatie binnen uit Amerika, maar op dit moment zie ik geen reden om machines te sluiten. We wachten de verschillende onderzoeken af en zullen aan de hand daarvan beslissingen nemen."Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be