Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Burgers' Zoo krijgt verkeerde vlinders terug

27-07-2017, 13.57 uur

De tropische vlinders die onlangs ontsnapten uit dierenpark Burgers' Zoo, zijn nog altijd niet terug. Verschillende Arnhemmers dachten de weggevlogen dieren terug te brengen, maar die vlinders bleken niet afkomstig uit de dierentuin.

Bij Burgers' Zoo zijn al meerdere mensen langsgekomen met vlinders. Ook kreeg de dierentuin veel mailtjes met foto's. "Maar het waren allemaal inheemse vlinders, met name dagpauwogen", vertelt assistent-curator Marleen Giesen aan Omroep Gelderland.

Het park heeft een bericht op Facebook geplaatst met afbeeldingen van de vlinders die zijn weggevlogen. Op die manier kunnen spotters controleren of ze te maken hebben met een vlinder uit Burgers' Zoo. Voor andere exemplaren verwijst men door naar de Vlinderstichting.

De tropische vlinders ontsnapten uit het nieuwe overdekte themagebied Burgers' Mangrove. Inmiddels fladderen ze rond in woonwijken rondom het park. Om te voorkomen dat er nog meer vlinders ontsnappen, is de entree van de hal voorzien van speciale gordijnen.

Meer Koninklijke Burgers' Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be