This is Holland

Efteling-componist maakt muziek voor vliegsimulator

24-07-2017, 11:53 uur | Reacties

René Merkelbach, de huiscomponist van de Efteling, heeft muziek bedacht voor een vliegsimulator. De 50-jarige Tilburger is verantwoordelijk voor de soundtrack van de nieuwe toeristische attractie This Is Holland in Amsterdam. Bezoekers ervaren daar hoe het is om over Nederland te vliegen.

Merkelbach componeerde de afgelopen jaren muziek voor bekende Efteling-attracties als De Vliegende Hollander, Joris en de Draak, Raveleijn, Baron 1898 en Symbolica. Nu maakt hij een uitstapje naar een concurrent. "Ik schreef de compositie voor de film", laat hij weten op Instagram. "Ik kan niet wachten tot de attractie af is."


ZIE OOK: Prijzen en openingstijden van vliegsimulator This Is Holland bekend

Merkelbach is officieel niet in dienst van de Efteling. Het pretpark huurt zijn bedrijf Audiocult in op projectbasis.

De orkestrale muziek voor This Is Holland werd opgenomen in de Galaxy Studios, gelegen in de Belgische plaats Mol. Eerder vonden daar ook de opnames plaats voor onder andere Baron 1898 en Symbolica. De vliegsimulator gaat in het najaar open.

Bijna had er in de Efteling een vergelijkbare simulator gestaan. Oud-directeur Bart de Boer had enkele jaren geleden nog plannen voor de bouw van zo'n attractie, liet hij onlangs aan Looopings weten.

ZIE OOK: Efteling wilde attractie ontwikkelen samen met concurrent Europa-Park

Reacties