Efteling

Efteling baalt van 21 procent btw op parkeerkaarten

20-07-2017, 22:20 uur | Reacties

De Efteling is het niet eens met het btw-tarief op parkeerkaarten. Nu moet het attractiepark nog 21 procent van de inkomsten uit parkeertickets afstaan, terwijl over entreekaarten slechts 6 procent btw betaald hoeft te worden. Om die reden is het pretpark naar de rechter gestapt.

"Het parkeren is volgens ons geen losse activiteit, het is onderdeel van een dagje Efteling", legt een woordvoerder uit in gesprek met Looopings. "Dus wij vinden het niet meer dan logisch dat daar ook een btw-tarief van 6 procent bij hoort."


ZIE OOK: Efteling heeft plannen voor duurdere vip-parking bij de ingang

Maar daar is de rechter het niet mee eens. De rechtbank Zeeland-West-Brabant vindt het aanbieden van parkeerruimte geen bijkomende dienst. "Het vergemakkelijkt de dag naar het park in ruime zin, maar het maakt het parkbezoek als zodanig niet aantrekkelijker", luidt het oordeel.

Eerder kwam het gerechtshof van Den Bosch tot dezelfde conclusie. De Efteling beraadt zich op vervolgstappen.

Op dit moment betalen Efteling-bezoekers 10 euro per dag voor een parkeerplek. Wie alleen het Efteling Theater bezoekt, is 7,50 euro kwijt. Een parkeerabonnement kost 34 euro per jaar of 3 euro per maand. Touringcars parkeren gratis.

ZIE OOK: 'Parkeerterrein Efteling kan verplaatst worden'

Reacties