Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Halloween Nightmares

Ophef over spookhuis met onbetaalde acteurs: 'Absolute schande'

20-07-2017, 19:36 uur | Reacties

De bedenkers van het grootste spookhuis van de Benelux zoeken vrijwilligers. Acteurs die bij de griezelattractie in Utrecht aan het werk gaan, krijgen in principe niet betaald. Op social media wordt er schande over gesproken, maar volgens de initiatiefnemers is het heel normaal.

"Absolute schande", reageert Tim Calis op Twitter. "Dit is echt schandalige uitbuiting. Erg verdrietig. Echt heel bizar. Ongelooflijk." Pepijn Nagtzaam: "Ik vind het heel raar. Onvoorstelbaar dat iemand dit als serieuze oproep plaatst."

ZIE OOK: 'Grootste spookhuis van de Benelux wordt duizend keer beter dan Walibi'

"Schandelijk", vindt ook Leen Bruggeman. Brenda Heidinga van vakbond FNV laat weten: "Ik vroeg me al af hoe ze dat wilden doen, een spookhuis met tig acteurs en toch betaalbaar. Stop werk zonder loon!"

Maar de mensen achter spookhuis Halloween Nightmares, dat komend najaar opengaat in Utrecht, zijn zich van geen kwaad bewust. Mede-initiatiefneemster Janita Noorlander: "Kijk naar figuranten in films: die doen dat meestal ook gewoon omdat ze het leuk vinden om te doen."

De werktijden zijn in overleg, zegt Noorlander. "We vragen echt niet van mensen om drie maanden lang vijf dagen per week onbetaald op te komen draven." Bovendien is voor belangrijke rollen wel een vergoeding beschikbaar. "Maar het budget is beperkt, dus we kunnen nog niet zeggen hoeveel precies." Het financiƫle plan wordt nog uitgewerkt.

Halloween Nightmares komt te liggen in het Utrechtse winkelcentrum The Wall, naast de A2. Het spookhuis krijgt een looproute van twee kilometer verspreid over 25 kamers met een circusthema. De opening vindt plaats op 1 oktober.

ZIE OOK: 'Grootste spookhuis van de Benelux' in winkelcentrum Utrecht

Reacties
Bijdrage