Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe

'Knallende ruzie achter de schermen van pretparkshow'

19-07-2017, 14.39 uur

De shows die voormalig tv-ster Peter Jan Rens afgelopen najaar gaf in het Friese attractiepark Duinen Zathe, zijn niet zonder slag of stoot verlopen. Vanwege een knallende ruzie tussen Rens en zijn 43 jaar jongere vriendin Virginia van Eck werd lange tijd gevreesd voor een vechtpartij in het pretpark.

Peter Jan Rens trad in de herfstvakantie op als zijn alter ego Meneer Kaktus. Hij werd bijgestaan door entertainer Johan Vlemmix. Het gezelschap zou in een nabijgelegen familiehotel overnachten, maar daar werden Rens en zijn vriendin weggestuurd vanwege vernielingen en geluidsoverlast. Dat vertellen betrokkenen aan weekblad Story.

Daarna sloeg de vlam echt in de pan, toen Van Eck al rijdend probeerde om Rens en hun kind Djelisa in de vangrail te boren. Rens besloot even later om aangifte tegen zijn hysterische vriendin te doen. Hij verbrak het contact.

"Ik kan niet ontkennen dat er problemen waren tussen Virginia en Peter Jan", zegt pretparkdirecteur Jeroen Kolhoff. "Dat heeft iedereen kunnen zien. Mijn enige zorg was dat er op geen enkele manier een onveilige situatie mocht ontstaan voor onze gasten. We hadden om die reden extra beveiliging bij de ingang ingezet."

Net voordat de laatste show begon, werd duidelijk dat vriendin Van Eck op het terrein van Duinen Zathe gesignaleerd was. "Ik dacht dat ik een hartaanval kreeg", aldus Vlemmix. "De zaal zat afgeladen vol, terwijl het achter in de coulissen een en al paniek was. Men was doodsbang dat Virginia Peter Jan écht iets zou aandoen."

Het incident liep met een sisser af toen Rens liet weten dat hij het op het laatst moment bijgelegd had met Van Eck. Aanwezige agenten dachten dat ze in de maling werden genomen en wilden het tweetal inrekenen. Vlemmix: "Ik heb het toen voor elkaar gekregen om dat niet te laten gebeuren, omdat er een zaal vol kinderen op ons zat te wachten." Inmiddels is het koppel getrouwd.

Meer Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be