CentrO Park

Foto's: verlaten pretpark in Duitse stad Oberhausen

19-07-2017, 21:51 uur | ReactiesFoto: Brian Gressie

In een verlaten pretpark in Duitsland staat al jarenlang een waterbaan te verpieteren. Dat blijkt uit foto's die Looopings kreeg toegestuurd. Sea Life Abenteuer Park, gelegen naast winkelcentrum CentrO, werd eind 2015 gesloten vanwege tegenvallende bezoekersaantallen.

Alle attracties zouden worden afgebroken, maar onder meer de waterbaan Abenteuer Antarktis is blijven staan. Ook informatieborden en decoraties zijn nooit weggehaald. Inmiddels is de wachtrij overwoekerd met planten. Op een muur hangt een flyer met de tekst: "De Waterbaan blijft tot nader order gesloten. Bedankt voor uw begrip!"


ZIE OOK: Duitsland verliest een pretpark

Abenteuer Antarktis opende in 2013, nadat het park was overgenomen door de Britse groep Merlin Entertainments. Bij de veertien meter hoge waterbaan hoorde ook een pinguïnverblijf.

Hoewel het Sea Life Abenteuer Park verleden tijd is, zijn in de buurt nog wel vestigingen van aquarium Sea Life en overdekt pretpark Legoland Discovery Center te vinden. Beide toeristische attracties worden ook uitgebaat door Merlin.

ZIE OOK: Legoland komt naar Nederland: eerste vestiging in Scheveningen

Reacties