Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Dierentuinen Artis en Blijdorp krijgen nieuwe directeur

18-07-2017, 21.57 uur

Twee grote Nederlandse dierentuinen krijgen binnenkort een nieuwe directeur. Zowel Artis in Amsterdam als Diergaarde Blijdorp in Rotterdam verwelkomen dit jaar een nieuwe leider. Dat hebben beide parken bekendgemaakt.

Vanaf 1 augustus is Erik Zevenbergen de directeur van dierentuin Blijdorp. Hij neemt de leiding over van Jaap de Jong, die waarnemend directeur was sinds het vertrek van Marc Damen in de zomer van 2016. Zevenbergen (52) was de afgelopen jaren rector op het Libanon Lyceum in Rotterdam.

Gisteren maakte Artis-directeur Haig Balian bekend op te stappen. Hij gaat zich vanaf 1 november volledig richten op het nieuwe Artis-Groote Museum, dat sinds april gerenoveerd wordt. Balian wordt vervangen door Rembrandt Sutorius, voormalig manager bij strategisch adviesbureau McKinsey.

Onder leiding van Balian werden er meerdere reorganisaties doorgevoerd, waardoor de dierentuin in de hoofdstad nu financieel gezond is. Ook bedacht hij Micropia, een museum dat zich richt op microben.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be