Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling slachtoffer van wereldwijde hack

17-07-2017, 19.35 uur

De Efteling is slachtoffer geworden van de wereldwijde hack die eind juni tientallen bedrijven platlegde. Door problemen bij een grote containerterminal in de Rotterdamse haven konden Efteling-souvenirs niet op tijd geleverd worden. Dat bevestigt een woordvoerder van het pretpark aan Looopings.

Computercriminelen voerden onlangs een enorme cyberaanval uit waarbij onder meer de Rotterdamse haven werd getroffen. Een lading die bedoeld was voor de Efteling, met daarin speeltjes voor kindermenu's, moest vanwege de problemen uitwijken naar een andere haven.

Door de ontstane vertraging zat het attractiepark een tijdlang zonder de plastic mini-Twinkeltoortsen die bij het nieuwe Symbolica-kindermenu horen. In plaats daarvan werden er tijdelijk verrassingseieren met Efteling-poppetjes weggegeven. Inmiddels zijn de Twinkeltoortsen weer terug.

Een kindermenu met friet, snacks, een toetje en de lichtgevende toorts kost 5,95 euro. De Twinkeltoorts is het magische wapen van Efteling-mascotte Pardoes. Hij speelt de hoofdrol in de nieuwe attractie Symbolica.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be