Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Efteling slachtoffer van wereldwijde hack

17-07-2017, 19:35 uur | Reacties

De Efteling is slachtoffer geworden van de wereldwijde hack die eind juni tientallen bedrijven platlegde. Door problemen bij een grote containerterminal in de Rotterdamse haven konden Efteling-souvenirs niet op tijd geleverd worden. Dat bevestigt een woordvoerder van het pretpark aan Looopings.

Computercriminelen voerden onlangs een enorme cyberaanval uit waarbij onder meer de Rotterdamse haven werd getroffen. Een lading die bedoeld was voor de Efteling, met daarin speeltjes voor kindermenu's, moest vanwege de problemen uitwijken naar een andere haven.

ZIE OOK: Efteling introduceert kindermenu met Symbolica-thema

Door de ontstane vertraging zat het attractiepark een tijdlang zonder de plastic mini-Twinkeltoortsen die bij het nieuwe Symbolica-kindermenu horen. In plaats daarvan werden er tijdelijk verrassingseieren met Efteling-poppetjes weggegeven. Inmiddels zijn de Twinkeltoortsen weer terug.

Een kindermenu met friet, snacks, een toetje en de lichtgevende toorts kost 5,95 euro. De Twinkeltoorts is het magische wapen van Efteling-mascotte Pardoes. Hij speelt de hoofdrol in de nieuwe attractie Symbolica.

ZIE OOK: Geheimzinnige boodschap op muur Symbolica in de Efteling

Reacties
Bijdrage