Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Tropische vlinders ontsnapt uit Burgers' Zoo

17-07-2017, 15.46 uur

Uit de Arnhemse dierentuin Burgers' Zoo is een groot aantal tropische vlinders ontsnapt. De bijzondere diertjes zijn afkomstig uit een pas geopende mangrovehal. Inmiddels fladderen ze rond in woonwijken rondom het dierenpark.

Burgers' Zoo kreeg de afgelopen week verschillende meldingen van voorbijgangers die tropische vlinders door Arnhem zagen vliegen, meldt Omroep Gelderland. Hoeveel vlinders er precies zijn ontsnapt, kan het park niet zeggen. "Soms liften ze ook mee met bezoekers en ontsnappen ze zo uit de mangrovehal", vertelt Burgers' Zoo-manager Wineke Schoo.

Wel weet ze dat er verschillende soorten zijn ontsnapt, waaronder de zogeheten blauwe morpho. "Deze tropische vlinder kan in de huidige Nederlandse weersomstandigheden prima een aantal weken overleven." Het park gaat speciale gordijnen plaatsen om te voorkomen dat alle vlinders ervandoor gaan. "Al kunnen we dit nooit helemaal voorkomen."

Op 12 juli opende Burgers' Zoo het nieuwe overdekte themagebied Burgers' Mangrove. Naast vlinders zijn er ook zeekoeien, krabben, vogels en vissen te vinden.

Meer Koninklijke Burgers' Zoo
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be