Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Halloween Nightmares

'Grootste spookhuis van de Benelux wordt duizend keer beter dan Walibi'

18-07-2017, 11.26 uur

Het grootste spookhuis van de Benelux, dat komend najaar opengaat in Utrecht, wordt een stuk indrukwekkender dan de spookhuizen in Walibi Holland. Dat belooft initiatiefnemer Dion Varossieau. In het Utrechtse winkelcentrum The Wall wordt een haunted house van maar liefst 2400 vierkante meter gebouwd.

"Over anderhalve week beginnen we met de ruwbouw", vertelt Varossieau aan Looopings. Hij werkte zelf jarenlang als scare actor tijdens de Fright Nights in Walibi Holland. Daar is hij uiteindelijk weggestuurd na een meningsverschil.

"Bij Walibi heb ik veel ervaring opgedaan, maar ons spookhuis wordt duizend keer beter dan wat ze daar te bieden hebben." Hij koos samen met zijn compagnon Janita Noorlander voor een kermis- en circusthema, verspreid over 25 kamers met een route van maar liefst twee kilometer.

Inmiddels is de zoektocht voor acteurs gestart. Zij krijgen, op een reisvergoeding na, niet betaald. Varossieau: "Toch hebben we al meer dan 140 aanmeldingen binnen. We willen alleen mensen die echt gemotiveerd zijn."

Het project heeft de naam Halloween Nightmares gekregen. De opening vindt naar verwachting op 1 oktober plaats. Daarna blijft het spookhuis drie maanden lang open.

Meer Halloween Nightmares
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be