Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parque de Atracciones de Madrid

Tientallen gewonden bij ongeluk met achtbaan in Spanje

16-07-2017, 17.16 uur

Bij een ongeluk met een achtbaan in een Spaans pretpark zijn vanmiddag tientallen bezoekers gewond geraakt. Twee treinen van de TNT Tren de la Mina in Parque de Atracciones de Madrid botsten op elkaar. Daarbij liepen 33 personen verwondingen op, melden Spaanse media.

De passagiers klaagden over kneuzingen, blauwe plekken en duizeligheid. 27 slachtoffers moesten naar het ziekenhuis worden gebracht. Het incident vond rond 14.30 uur plaats.

TNT Tren de la Mina is een zeventien meter hoge familieachtbaan van de Duitse fabrikant Gerstlauer. De topsnelheid bedraagt 55 kilometer per uur. Sinds dit jaar wordt er gebruikgemaakt van virtualreality-brillen.

De leverancier van de rollercoaster is berucht vanwege een vergelijkbaar ongeluk in het Engelse pretpark Alton Towers. Daar botsten in de zomer van 2015 twee treinen van achtbaan The Smiler op elkaar. Vijf inzittenden raakten zwaargewond. Bij twee van hen moest later een been geamputeerd worden.

Parque de Atracciones is onderdeel van parkengroep Parques Reunidos, net als onder meer Attractiepark Slagharen, Bobbejaanland en Movie Park Germany. Het park kwam afgelopen maand nog negatief in het nieuws toen een 36-jarige medewerker werd geraakt door een karretje van een andere achtbaan, de Tornado. De man raakte zwaargewond.

Meer Parque de Atracciones de Madrid
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be