Parque de Atracciones de Madrid

Tientallen gewonden bij ongeluk met achtbaan in Spanje

16-07-2017, 17:16 uur | Reacties

Bij een ongeluk met een achtbaan in een Spaans pretpark zijn vanmiddag tientallen bezoekers gewond geraakt. Twee treinen van de TNT Tren de la Mina in Parque de Atracciones de Madrid botsten op elkaar. Daarbij liepen 33 personen verwondingen op, melden Spaanse media.

De passagiers klaagden over kneuzingen, blauwe plekken en duizeligheid. 27 slachtoffers moesten naar het ziekenhuis worden gebracht. Het incident vond rond 14.30 uur plaats.


ZIE OOK: Horrorachtbaan The Smiler volgend jaar weer open, ongeluk veroorzaakt door 'menselijke fout'

TNT Tren de la Mina is een zeventien meter hoge familieachtbaan van de Duitse fabrikant Gerstlauer. De topsnelheid bedraagt 55 kilometer per uur. Sinds dit jaar wordt er gebruikgemaakt van virtualreality-brillen.

De leverancier van de rollercoaster is berucht vanwege een vergelijkbaar ongeluk in het Engelse pretpark Alton Towers. Daar botsten in de zomer van 2015 twee treinen van achtbaan The Smiler op elkaar. Vijf inzittenden raakten zwaargewond. Bij twee van hen moest later een been geamputeerd worden.

Parque de Atracciones is onderdeel van parkengroep Parques Reunidos, net als onder meer Attractiepark Slagharen, Bobbejaanland en Movie Park Germany. Het park kwam afgelopen maand nog negatief in het nieuws toen een 36-jarige medewerker werd geraakt door een karretje van een andere achtbaan, de Tornado. De man raakte zwaargewond.

ZIE OOK: Man ernstig gewond bij ongeluk met achtbaan

Reacties