Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Amerikaans Walt Disney World kopieert Ratatouille uit Disneyland Paris

16-07-2017, 14.43 uur

De Ratatouille-attractie in Disneyland Paris mag een succes genoemd worden. De 4D-darkride in het Walt Disney Studios Park valt zo in de smaak bij bezoekers, dat besloten is om een kopie van de attractie neer te zetten in het Amerikaanse Walt Disney World.

Dat heeft Walt Disney Parks and Resorts-directeur Bob Chapek onthuld tijdens een bijeenkomst met fans in Californië. De attractie komt te liggen in het Franse themadeel van Disney-themapark Epcot in Florida.

"Ratatouille is nu al de nummer één-attractie in Disneyland Paris", beweert Chapek. "We denken dat het een geweldige toevoeging is voor Epcot." Het gebeurt niet vaak dat een ander Disney-resort een attractie bouwt die eerder in Disneyland Paris te vinden was.

Naam
De voorlopige naam van de attractie luidt 'Kitchen Calamity'. Dezelfde term werd in Disneyland Paris als werktitel gebruikt. Uiteindelijk is gekozen voor 'Ratatouille: L'Aventure Totalement Toquée de Rémy', in het Engels 'Ratatouille: The Adventure'. De ride opende in 2014.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be