Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Nederlands bedrijf in de problemen bij bouw gigantisch reuzenrad

15-07-2017, 21.00 uur

De bouw van een gigantisch reuzenrad in New York heeft flinke vertraging opgelopen door problemen bij een Nederlands bedrijf. Amerikanen hadden de Nederlandse joint venture Mammoet-Starneth de opdracht gegeven om het ruim 190 meter hoge New York Wheel te construeren, maar volgens de initiatiefnemers zijn er meerdere deadlines niet gehaald.

Daarop is besloten om de Nederlanders van de klus te halen, bevestigt een woordvoerster van het project aan regionale media. "De ontwikkelaar heeft het contract met Mammoet-Starneth beëindigd", zegt ze.

Het New York Wheel is intussen op zoek naar een andere aannemer die de klus kan klaren. Men eist via de rechtbank 20 miljoen dollar - zo'n 17,5 miljoen euro - van Mammoet-Starneth. De Nederlanders weigeren vooralsnog te betalen omdat ze zich niet verantwoordelijk voelen voor de vertraging.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be