Efteling

Geheimzinnige boodschap op muur Symbolica in de Efteling

14-07-2017, 14.09 uur | ReactiesFoto: @Eftelwesley

Efteling-bezoekers kunnen in de rij voor de nieuwe attractie Symbolica een geheime boodschap ontcijferen. Op de muur van het Paleis der Fantasie staat sinds gisteren een zin in Symbolicaans schrift.

Het oplossen van de geheimtaal kan met behulp van een speciale vertaalschijf. Die wordt uitgedeeld bij de ingang van de attractie. De schijf is ook te vinden is op de doos van het Symbolica-kindermenu. Wie de mysterieuze symbolen weet te vertalen, leest vervolgens: "Achter deze muur zorgt je fantasie voor avontuur".


ZIE OOK: Efteling introduceert kindermenu met Symbolica-thema

Ook prullenbakken ("Papier hier"), palen ("Hou nog even vol!") en plakkaten ("Jij ziet ook alles!") in de rij zijn voorzien van teksten in het Symbolicaans. Op een pilaar staat de vraag: "Wat is meer waard dan een miljoen saldorijn?" Het antwoord: "Mijn allerliefste Pardijn".

Aan buitenlandse bezoekers is eveneens gedacht. Er zijn raadsels in het Engels, Duits en Frans, waaronder: "Any idea how many rooms the palace has?" De oplossing in het Symbolicaans: "Pssst... That remains a secret!"

Een bordje bij een waterpomp vermeldt: "Droge kelen kunnen hier wat water stelen". Op andere plekken in de wachtrij stonden al langer borden met raadsels in geheimtaal.

ZIE OOK: Raadsels met geheimtaal in wachtrij van nieuwe Efteling-attractie Symbolica

Reacties