Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Nieuws

Kunstenaar bouwt achtbaan: 'Gevaar maakt het interessant'

16-07-2017, 18:56 uur | Reacties

Een kunstenaar uit Amsterdam heeft zelf een achtbaan gebouwd. In een maand tijd zette Oscar Peters (37) samen met een medekunstenaar en een aantal stagiairs een houten rollercoaster in elkaar. Het gevaarte van bijna acht meter hoog vervoert geen mensen, maar kunstwerken.

"In een pretpark sta je voor je plezier doodsangsten uit", vertelt Peters in gesprek met de Volkskrant. Dat gevoel wil hij oproepen met het bewegende kunstwerk. "Je balanceert altijd op het randje van wat je wel en niet kunt doen. Een heel veilige installatie kan ontzettend saai zijn. Gevaar maakt het interessant."

ZIE OOK: Kunstenaar ontwikkelt 'kermisattractie van de toekomst'

Toeschouwers zien van dichtbij hoe een karretje de lift op wordt getakeld, waarna het bakje razendsnel naar beneden suist richting een spiraal, een heuvel en een scherpe bocht. De kunstcoaster is ongeveer zeventig meter lang. Het afremmen gebeurt met behulp van vier borstels.

Het idee voor het project kwam voort uit een zeepkistenparade die Peters in Amerika organiseerde toen hij daar studeerde. "In principe is het veilig", zegt de kunstenaar over het bouwwerk. "Maar als het fout gaat, gaat het goed fout."

De achtbaan is tot en met 13 augustus te zien in tentoonstellingsruimte W139, gelegen aan de Warmoesstraat 139 in het centrum van Amsterdam.ZIE OOK: Kunstenaars maken parodie op Disneyland: 'Meest teleurstellende dagje uit!'

Reacties
Bijdrage