Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Video: Pirates of the Caribbean in Disneyland Paris vernieuwd

13-07-2017, 09.59 uur

Pirates of the Caribbean in Disneyland Paris heeft een indrukwekkende metamorfose ondergaan. Maandenlang is er keihard gewerkt om de iconische attractie een ingrijpende renovatie te geven. Vanaf 24 juli kunnen bezoekers weer een ritje maken. Looopings mocht alvast een kijkje nemen om te zien wat er is veranderd.

De attractie was bijna zes maanden dicht, maar het totale project nam tweeënhalf jaar in beslag. Disneyland Paris heeft kosten noch moeite gespaard. Meerdere scènes zijn voorzien van nieuwe bewegende poppen, zogeheten animatronics. Zo komen bezoekers op twee plekken Jack Sparrow tegen, bekend van de Pirates of the Caribbean-filmreeks.

Sparrow heeft zich op één plek verstopt in een grote ton. De bekende piraat laat zich later nog een keer zien bij een enorme schat, samen met een papegaai. Hij praat afwisselend Engels en Frans. Slechteriken Davy Jones en Blackbeard verschijnen in de vorm van een projectie op een rookgordijn bovenaan de liftheuvel. Daar klinkt nu ook de bekende zin "Dead men tell no tales".

De grootste verrassing is een ongelofelijk geavanceerde animatronic van kapitein Barbossa, die met behulp van speciale lichteffecten lijkt te veranderen in een skelet. Hij zwaait met een zwaard rakelings langs bezoekers heen.

Verder heeft een scène met vastgebonden vrouwen plaatsgemaakt voor een vrouwvriendelijker tafereel. Wie goed oplet, ziet ook dat een zwaardvechtende piraat is vervangen door een vrouw. "We gaan met de tijd mee", vertelt projectleider Björn Heerwagen.

En daar bleef het niet bij. De 116 bestaande figuren in de attractie zijn helemaal opnieuw geprogrammeerd. "We maken gebruik van nieuwe techniek, waardoor alle karakters soepeler en realistischer bewegen dan ooit", aldus Heerwagen. "Het oude besturingssysteem was alweer 25 jaar oud."

Speciale effecten die al jaren kapot waren, zijn in ere hersteld. Daarnaast is alle verlichting vervangen door led-lampen. Ook de soundtrack kreeg een opfrisbeurt. Op het plein voor de attractie draait voortaan de filmmuziek. Sommige piraten hebben nieuwe tekst gekregen. Er wordt bovendien gebruikgemaakt van nieuwe videoprojecties in de decors.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be