Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Hof van Saksen

Nederlands vakantiepark opent grootste overdekte waterglijbaan ter wereld

18-07-2017, 18.22 uur

Een vakantiepark in Drenthe heeft vandaag drie gloednieuwe waterglijbanen geopend, waaronder de grootste overdekte waterglijbaan ter wereld. Hof van Saksen, onderdeel van Landal GreenParks, investeerde 7,5 miljoen euro in de uitbreiding.

Vanuit een 25 meter hoge toren kunnen badgasten kiezen uit drie verschillende afdalingen: de Bombo, Intenso en Presto. In de Bombo - 's werelds grootste indoor waterglijbaan - maken bezoekers zittend in een band voor vier personen een vrije val van tien meter richting een reusachtige trechter met een diameter van negentien meter. De topsnelheid bedraagt 50 kilometer per uur.

De Intenso laat gasten zelf de lichteffecten kiezen. Met een hoogte van 18,5 meter is het de hoogste bandenglijbaan in de Benelux. Tijdens het glijden maken bezoekers vier keer een scherpe 360 graden-bocht. De Presto is de hoogste en steilste 'speedslide' in Nederland. Er worden snelheden tot 60 kilometer per uur behaald.

Managers van Hof van Saksen hebben naar eigen zeggen over de hele wereld "luxe resorts en exclusieve waterattracties" bezocht om vervolgens deze drie glijbanen te kiezen. Er zijn plannen om in de komende jaren nog twee glijbanen toe te voegen. "Nergens anders vind je zulke waterglijbanen voor het hele gezin", zegt algemeen directeur Roland Rozenbroek.

De nieuwe waterattracties zijn in de eerste plaats exclusief toegankelijk voor gasten van vakantiepark. Alleen als het rustig is, worden er ook daggasten van buiten het park toegelaten.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Hof van Saksen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be