Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Einde van een tijdperk: windmolen Bobbejaanland wordt afgebroken

11-07-2017, 16.34 uur

De skyline van Bobbejaanland gaat ingrijpend veranderen. Na zestien jaar wordt de negentig meter hoge windmolen in het Belgische pretpark afgebroken. Vannacht begint de ontmanteling van de blikvanger. Dat bevestigt commercieel directrice Peggy Verelst in gesprek met Looopings.

"Het contract met energieleverancier Engie Electrabel loopt af", legt Verelst uit. "Na verschillende gesprekken tussen beide partijen is besloten om het contract niet te verlengen." De turbine wordt verplaatst naar Oekraïne.

De directrice noemt het verdwijnen van de molen "heel spijtig". "Niet omdat we een energiebron mislopen, want de opgewekte energie werd niet direct door het pretpark gebruikt. Maar het is gewoon heel jammer dat zo'n groot icoon verdwijnt. Tot nu toe zag je al van heinde en verre: daar ligt Bobbejaanland."

De windmolen werd gebouwd in 2001, toen het attractiepark nog gerund werd door oprichter Bobbejaan Schoepen. Er was een investering van ruim 600.000 euro mee gemoeid.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be