Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Doven woedend op Phantasialand vanwege achtbaanverbod

12-07-2017, 10.45 uur

Een groep doven is kwaad op Phantasialand. Het Duitse pretpark hanteert een achtbaanverbod voor individuele dove bezoekers. Zonder begeleiding mogen doven geen ritje maken in een rollercoaster. De Duitse Vereniging voor Doven eist dat de regels zo snel mogelijk worden opgeheven.

Onlangs werd bekend dat Phantasialand twee dove mannen bij meerdere attracties heeft geweigerd. Ze zouden volgens medewerkers niet in staat zijn om veiligheidsinstructies op te volgen in het geval van een ontruiming. Na commotie besloot Phantasialand om doven voortaan wel toe te laten als ze een begeleider bij zich hebben.

Maar volgens de belangenclub is er nog steeds sprake van discriminatie. "Er zijn voldoende middelen om met doven te communiceren bij een evacuatie", meldt de vereniging. "Dove mensen kunnen niet voor niets ook gewoon gebruikmaken van liften, spoorwegen, luchthavens en het openbaar vervoer."

De vereniging noemt het bovendien "teleurstellend" dat er nooit deskundigen geconsulteerd zijn voordat de voorschriften zijn vastgesteld. Een petitie die pleit voor het opheffen van de regels, gericht aan Phantasialand-eigenaar Robert Löffelhardt, is al meer dan vierduizend keer getekend.

Phantasialand liet eerder weten dat de richtlijnen zijn ingevoerd na overleg met de onafhankelijke keuringsinstantie TÜV. In een verklaring heeft de TÜV inmiddels laten weten dat het attractiepark helemaal zelf bepaalt wie er wordt toegelaten en wie niet.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be