Phantasialand

Doven woedend op Phantasialand vanwege achtbaanverbod

12-07-2017, 10:45 uur | Reacties

Een groep doven is kwaad op Phantasialand. Het Duitse pretpark hanteert een achtbaanverbod voor individuele dove bezoekers. Zonder begeleiding mogen doven geen ritje maken in een rollercoaster. De Duitse Vereniging voor Doven eist dat de regels zo snel mogelijk worden opgeheven.

Onlangs werd bekend dat Phantasialand twee dove mannen bij meerdere attracties heeft geweigerd. Ze zouden volgens medewerkers niet in staat zijn om veiligheidsinstructies op te volgen in het geval van een ontruiming. Na commotie besloot Phantasialand om doven voortaan wel toe te laten als ze een begeleider bij zich hebben.


ZIE OOK: Dove bezoekers mogen niet in achtbanen Phantasialand

Maar volgens de belangenclub is er nog steeds sprake van discriminatie. "Er zijn voldoende middelen om met doven te communiceren bij een evacuatie", meldt de vereniging. "Dove mensen kunnen niet voor niets ook gewoon gebruikmaken van liften, spoorwegen, luchthavens en het openbaar vervoer."

De vereniging noemt het bovendien "teleurstellend" dat er nooit deskundigen geconsulteerd zijn voordat de voorschriften zijn vastgesteld. Een petitie die pleit voor het opheffen van de regels, gericht aan Phantasialand-eigenaar Robert Löffelhardt, is al meer dan vierduizend keer getekend.

Phantasialand liet eerder weten dat de richtlijnen zijn ingevoerd na overleg met de onafhankelijke keuringsinstantie TÜV. In een verklaring heeft de TÜV inmiddels laten weten dat het attractiepark helemaal zelf bepaalt wie er wordt toegelaten en wie niet.

ZIE OOK: Phantasialand weigert vrouw met één arm bij nieuwe achtbaan

Reacties