Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
TusenFryd

'Pretpark heeft allerslechtste eten van het land'

09-07-2017, 17.25 uur

Bezoekers van het Noorse pretpark Tusenfryd zijn gewaarschuwd. Culinaire experts van een gerenommeerde krant omschrijven het voedsel in het attractiepark als "catastrofaal slecht". "Hier serveren ze het slechtste eten van Noorwegen", luidt het oordeel.

Dagblad Aftenposten heeft het horeca-aanbod in het park de afgelopen jaren al meermaals getest. Keer op keer werd Tusenfryd afgeslacht. Dat is dit jaar niet anders. "De directeur heeft eerder verbeteringen beloofd, maar helaas: het aanbod is nog steeds waardeloos", schrijft de krant.

Bij de ingang haalden de deskundigen twee tosti's. "Een regelrechte ramp", schrijven ze. "Smakeloos en koud." Vervolgens werd er een pizza besteld. "Het zag er goed uit, maar het smaakte nergens naar."

Ook een snackbar viel niet in goede aarde. "Kipnuggets waren sponsachtig en smerig, de friet was koud en de vis leek wel gemaakt van zaagsel." En de gifbeker was toen nog lang niet leeg. Er volgden onder meer een hamburger ("misselijkmakend, om te huilen"), spaghetti ("koud, vochtig en smaakloos") en kip ("extreem droog").

Het absolute dieptepunt beleefden de recensenten in een cowboysaloon, waar worstjes op het menu staan. "Kurkdroog, bijna oneetbaar voedsel. Dit heeft uren onder een warmtelamp gelegen. Alsof we op een fietsband moesten kauwen. Belabberd en veel te duur."

Volgens Tusenfryd-directeur Bjørn Håvard Solli moeten bezoekers geen topkwaliteit verwachten van het pretpark. "En smaken verschillen. Uit bezoekersenquêtes blijkt dat de meeste gasten wel tevreden zijn." Het Noorse pretpark is eigendom van Parques Reunidos, net als Attractiepark Slagharen, Bobbejaanland en Movie Park Germany.

Meer TusenFryd
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be